cazan de tuica cupru dedeman praktiker preturiDeoarece acum 2 saptamani mi-am cumparat un cazan de tuica din cupru chiar de pe internet am zis sa scriu acest articol in care sa fac un fel de comparatie intre ofertele de preturi la cazanele de tuica la doua mari magazine de bricolaj de la noi, Dedeman si Praktiker.

Ca si preturi la cazane de tuica Praktiker si Dedeman au oferte diferite, asemanatoare insa la unele tipuri de cazane gasesti reduceri de preturi fie la Praktiker fie la Dedeman. Cazanele de tuica din cupru comercializate sunt cazane de calitate, sarbesti, marca DES.

Pe langa aceste doua magazine mai este iarasi un magazin online cu promotii si oferte foarte bune la cazane de tuica din cupru. E vorba de Fabrica de Tuica, de unde mi-am luat si eu cazanul, am zis ca l-am comandat online.

De ce am cumparat cazan de pe Fabrica de Tuica si nu de la Dedeman sau Praktiker? Pai in primul rand preturile au fost mai ok. Am prins o reducere si la sume de la 5000 lei in sus o reducere de 5% este destul de consistenta.

Poti vedea aici promotiile noi la cazane de tuica din cupru de pe site-ul Fabrica de Tuica

Cazanul pe care l-am luat eu este unul destul de mare ca si capacitate, de 160L. Aveam inainte unul de 80L insa dura prea mult pana terminam de fiert toate prunele si am zis ca anul asta, impreuna cu socru-miu cumparam unul mai mare.

Prima oara ma intrat sa vad acest cazan de tuica din cupru la Dedeman, acum nu il mai au pe stoc insa cand am intrat eu il aveau, problema era ca era mai scump cu cateva sute de lei fata de Fabrica de Tuica si o alta problema care pe mine ma face sa evit Dedemanul este timpul de livrare, 10-15 zile. Orice magazin online respectabil livreaza in maxim 7 zile, la Dedeman insa am vazut unele produse unde este specificat chiar si 30 de zile. Plus ca livrarea Dedeman costa mult mai mult decat la orice alt magazin de bricolaj, materiale de constructii.

Revenind la cazanul de tuica, pot spune ca este de o calitate foarte buna. M-a costa putin peste 6000 lei cu tot cu reducere. Pretul intreg este 6900 lei. La 160 de litri este clar un cazan proiectat pentru distilarea de cantitati medii spre mari de tuica, palinca, rachie, etc.

Este un cazan de tip stabil, fabricat in Serbia care presupune cazanul propriu zis instalat pe un focar. Tabla de cupru este puritate 99.99%, de foarte buna calitate, grosime de 1.8-2.5mm.

Cazanul vine bineinteles cu amestecator incorporat, termometru, racitor de 450L cu spirala/serpetina din cupru care are in jur de 3.5m.

Am auzit pe cineva ca mai bun era un cazan din inox. Intotdeauna cazanul de tuica din cupru va produce o tuica de calitate superiora. Fata de inox, cuprul este mult mai eficient conductor termic, rezista foarte bine la efectul acizilor organici eliberati in timpul distilarii si are un efect pozitiv asupra aromei specifice si gustului produsului finit, adica a tuicii sau palincii.